Ons proces is klaar voor morgen


Al onze PVC compounds zijn 100% recyclebaar, waardoor ze na gebruik opnieuw kunnen worden ingezet in nieuwe producten, wat bijdraagt aan de circulaire economie.

Wij zijn dé partner voor duurzame PVC-oplossingen


Onze nieuw gebouwde fabriek in 2021, strategisch gelegen in Hardenberg, is ontworpen met diverse energiebesparende maatregelen. Als toonaangevende PVC compoundeur hebben we innovatieve maatregelen genomen om ons productieproces milieuvriendelijker te maken. Door ons unieke productieproces onderscheiden wij ons van de huidige markt. Het productieproces begint op 28 meter hoogte, zo maken we slim gebruik van gravitatie, wat resulteert in een energiezuinig en efficiënt proces.

Bovendien hebben we geïnvesteerd in klimaatplafonds, waarmee we warmte uit ons productieproces hergebruiken in de kantooromgeving. Dit versterkt onze inzet voor duurzaamheid en minimaliseert ons energieverbruik.

Marktleider en meest efficiënte productielocatie van Europa


Lokale leveranciers, minimale footprint


Wij als Plastchem zijn op allerlei mogelijke manieren bezig onze footprint te minimaliseren.

Wij zoeken oplossingen binnen onze eigen supply chain door middel van geografische voordelen, we zijn aan het meedenken aan waterstof gestuurde oplossingen binnen onze transport vraagstukken en investeren in groene energie door het zelf neerzetten van een windmolen. Een aantal projecten waarmee we de komende jaren onze footprint zullen gaan verlagen.


Op weg naar CO2-neutraal


Ons streven is groot: Plastchem wil de eerste CO2-neutrale PVC-compoundeur ter wereld worden. Met een gedurfde energietransitie streven we ernaar volledig zelfvoorzienend te worden.

Wij investeren in duurzame energiebronnen en zijn van plan om naast onze fabriek een eigen windmolen te bouwen. Door deze initiatieven verminderen wij onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en dragen bij aan een schone energievoorziening. Wij gaan voor een groenere toekomst, en jij?

Certificeringen

Deze certificering bevestigt dat wij voldoen aan de internationale kwaliteitsmanagementsystemen. Het waarborgt dat wij streven naar constante kwaliteit en klanttevredenheid.

Met deze certificering voldoen wij aan de internationale milieumanagementsystemen. Het toont aan dat wij ons inzetten voor duurzaamheid en milieubewustzijn in onze bedrijfsvoering.

International sustainability & carbon certification: Wij zijn trots op het bezit van dit certificaat, dat ons erkent als een duurzame en milieuvriendelijke PVC-producent.

Deze certificering toont aan dat onze producten voldoen aan de strengste brandveiligheidsnormen. Het garandeert de veiligheid en betrouwbaarheid van onze PVC compounds.

Het CSTB-certificaat bevestigt dat onze producten voldoen aan de technische en kwalitatieve eisen in de bouwsector. Het is een erkenning van onze expertise en betrouwbaarheid.

Meer weten?

Neem contact met ons op, ons team staat klaar om u te helpen

Neem contact op