Wij zijn samen Plastchem


Bij ons is het samenwerken als team het uitgangspunt voor een vloeiend werkende machine. Wij zijn een bevlogen team dat als taak heeft om de wensen van onze klanten te realiseren.

Bij ons draait alles om de problemen van de dag, de oplossingen van morgen te laten zijn. Wij gaan door, waar anderen stoppen.

Meer dan veertig jaar ervaring met PVC compounds


Begonnen vanuit een handelsonderneming en sinds bijna dertig jaar een sterk privaat geleid MKB-bedrijf met familiehistorie onder de naam Plastchem.

In 2021 hebben wij een volledig nieuwe fabriek gebouwd op bedrijventerrein Broeklanden in Hardenberg. Een ultramodern gebouw van waaruit wij de wereld kunnen bedienen met onze PVC compounds.

Wij zijn uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de sector met een gedreven management waardoor continuïteit is gewaarborgd. Hier zijn wij enorm trots op!

Aandacht is onze kernwaarde


Onze kernwaarde is aandacht. Aandacht voor elkaar, voor onze eindproducten, voor de klant en voor de omgeving. Aandacht voor alles om ons heen. De kunststofindustrie is een markt waar specialisme, communicatie, klantvriendelijkheid, een juist prijsbeleid en goede kwaliteit erg belangrijk zijn. Wij willen graag de beste zijn op alle denkbare vlakken. Wij bieden kwaliteit, wij zijn flexibel en zorgen voor de juiste kennisoverdracht. Dit alles met een enorme betrokkenheid richting onze klanten.

Ondanks onze geautomatiseerde productieprocessen, is ons sterke team de grootste toegevoegde waarde. Gewoon doen is ons motto, we denken niet in problemen, maar in oplossingen en zijn nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Met ons team vormen we de cultuur van het bedrijf Plastchem.

Wij bieden onze medewerkers niet alleen een schone en veilige werkomgeving, maar ook een prettige sfeer waarbij iedereen door dezelfde deur binnenkomt.

Onze geschiedenis

We nemen je mee op een boeiende reis door de tijd en delen het inspirerende verhaal achter Plastchem. Onze geschiedenis vormt de stevige fundering waarop we zijn gebouwd en heeft ons gevormd tot wie we vandaag de dag zijn.

In het jaar 1985 markeerde Plastchem een mijlpaal in haar geschiedenis met de oprichting van P.A.T. Engineering. Deze nieuwe tak van het bedrijf werd opgericht met een ambitieus doel voor ogen: innovatieve technologieën ontwikkelen om de verwerking van kunststof en chemische producten naar nieuwe hoogten te brengen.

Op 1 april 1994 bereikte Plastchem een belangrijk keerpunt in haar geschiedenis. Dit jaar markeerde zowel de start van de productie van PVC compounds op het Wavin-terrein als de officiële oprichtingsdatum van Plastchem.

Vanaf dit punt heeft Plastchem de panden in eigen beheer gekregen. Een mijlpaal voor de onderneming.

In het jaar 2005 zette Plastchem een belangrijke stap in de wereld van entertainment en muziek met de succesvolle ontwikkeling van Vinyl Record Compounds. Door voort te bouwen op hun uitgebreide expertise in kunststofverwerking, slaagde Plastchem erin innovatieve formuleringen te creëren die speciaal waren ontworpen voor de productie van hoogwaardige vinylplaten.

In 2010 bleef Plastchem als enige compoundeur in de Benelux over.

In 2012 bereikte Plastchem een nieuw hoogtepunt in haar groeitraject met de succesvolle realisatie van de eerste uitbreiding van haar magazijn faciliteiten. Deze stap was het gevolg van de groeiende vraag naar Plastchem's hoogwaardige kunststofproducten en -verbindingen, en het bedrijf zag de noodzaak om haar logistieke capaciteiten te vergroten om aan deze vraag te voldoen.

In 2015 zette Plastchem een gedurfde stap voorwaarts door de aankoop van een indrukwekkend stuk grond van 50.000 vierkante meter. Deze strategische investering was een belangrijke mijlpaal in de evolutie van het bedrijf en bood talloze mogelijkheden voor toekomstige groei en ontwikkeling.

In het jaar 2020 zette Plastchem een ambitieus project in gang met de start van de bouw van een gloednieuwe fabriek. Deze belangrijke mijlpaal markeerde een grote sprong voorwaarts in de uitbreidingsplannen van het bedrijf en versterkte haar positie als een vooraanstaande speler in de kunststofindustrie.

In augustus 2021 bereikte Plastchem een belangrijke mijlpaal met de succesvolle ingebruikname van haar nieuwe productielocatie. Deze ultra moderne faciliteit, gebouwd met geavanceerde technologieën en duurzame praktijken, markeerde een grote sprong voorwaarts in de groei en ontwikkeling van het bedrijf.

ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement die eisen stelt aan het opzetten en implementeren van een effectief kwaliteitsmanagementsysteem. Door deze certificering te behalen, toonde Plastchem aan dat zij voldoet aan de hoogste normen voor klantgerichtheid, kwaliteitsborging en continue verbetering van haar processen en diensten. Dit bevestigde het vermogen van PlastChem om hoogwaardige producten te leveren die voldoen aan de verwachtingen en eisen van haar klanten.

In 2023 behaalde Plastchem een belangrijke mijlpaal in duurzaamheid door de ISCC-certificering te ontvangen voor haar Bio-compounds en Bio-Vinyl producten. ISCC staat voor International Sustainability and Carbon Certification en is een wereldwijd erkend certificeringsprogramma dat de duurzaamheid van biobased producten waarborgt. Het certificeringsproces omvat strenge criteria voor de hele waardeketen, van de bron van de grondstoffen tot het eindproduct, om ervoor te zorgen dat de productie voldoet aan hoge milieunormen en sociale verantwoordelijkheid.

Plastchem investeert in geavanceerde recycling technologieën en -faciliteiten om een efficiënte en effectieve recycling cyclus te realiseren. Door recycling te integreren in haar waardeketen, toont het bedrijf haar toewijding om een positieve impact op het milieu te hebben en bij te dragen aan de vermindering van plasticvervuiling.